Гранитовски бахур

08/01/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1354137413804
"Ето го перфектното мезе за вино! Тичайте за бутилка и идвайте да го пробваме "
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 336
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински бял дроб - 2 кг
  • свинско месо - 2 кг (по - мазни изрезки)
  • праз - 2 бр
  • ориз - 1 к.ч
  • сол - на вкус
  • лют пипер - едро смлян
  • чубрица
  • черен пипер
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате добре белия дроб и го нарязвате на дребни кубчета, ако искате бахурът да е бял като Гранитовския трябва да измиете парченцата дроб през няколко води.

Накълцвате и шареното месо на късчета, нарязвате праза на ситно.

Прибавяте всички подправки и измития ориз, хубаво се омесва всичко и се пълнят червата.

Бахурът се вари на умерен огън докато червото като се пробва с вилица се къса и не е жилаво.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika
Monika
09.03.2017 15:22
Супер стана много вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв