Баклавата на баба

08/01/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2252631962
"Баба ни разглези с тази вкусна баклава и сега за друга не искаме и да чуем "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 464
  • Преглеждания за месеца1598
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта добре с миксер и прибавяме гриса и олиото. След това слагаме ванилийките и пресятото с бакпулвера брашно.

Разбъркваме с дървена шпатула. Накрая добавяме орехите и пак разбъркваме. Взимаме подходяща тава и започваме да нареждаме корите. Слагаме половината от корите и слагаме плънката. Отгоре нареждаме останалите кори.

Разтапяме пакетчето масло и поливаме баклавата. Слагаме да се пече в загряла фурна на 180 градуса. След като е готова я оставяме да се охлади и я режем на квадрати. Приготвяме сиропа. Слагаме в тенджерка водата и захарта да кипнат.

Оставяме да ври 10 минути и прибавяме ванилията. Леко трябва да се охлади да не е горещ и заливаме изстиналата баклава. Оставяме да престои 5 часа, а най-добре една нощ.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар