Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от дробчета

Супа от дробчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Супа от дробчета1 / 3
04/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6
"Вземете един голям пакет пилешки дробчета от магазина, защото освен панирани дробчета, ще приготвим и разкошна супа"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • картофи - 1 брой, по - голям
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • праз - 1 стрък
  • домати - 2 с.л. от консерва
  • фиде - 100 г
  • олио
  • вода - 1 л
  • сол - на вкус
  • чубрица - ронена на вкус
  • естрагон - 1/3 ч.л.
  • за застройката
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 200 г
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре дробчетата под течаща вода и ги сложете да кипнат с вода на котлона. След това се отцеждат и водата се хвърля. В почистена тенджера сложете 1 л вода заедно с дробчетата.

Обелете картофа и го сложете цял в тенджерата. Добавете и почистените и ситно нарязани морков и лук. Щом кипне, добавете солта, доматите, малко олио и разбъркайте с дървена лъжица.

Намалете котлона и оставете да къкри за около 30-35 минути. Извадете след това картофа, пюрирайте го и го върнете в супата. Добавете фидето и оставете да ври за около 15-20 минути.

Изключете супата и подправете с естрагона и малко чубрица. Щом супата леко поизстине, я застройте внимателно с разбитите кисело мляко, яйца и 1 с.л. оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
44
33
20
10
Дай твоята оценка: