Грисени банички

08/01/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Кой иска да опита от нашите грисени банички - точно ги вадим от фурната и ухаят невероятно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • Прясно мляко - 2 ч.ч.
  • грис - 100 г пшеничен
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 6 с.л. настъргано
  • масло - 30 - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме прясното мляко (2 ч.ч.) в подходяща тенджерка, заедно със сол, черен пипер (1 щипка). Прибавяме на струйка пшеничения грис, като разбъркваме непрекъснато, докато се свари и получи гъста каша.

Сваляме от котлона и охлаждаме, като периодично разбъркваме. Към охладения грис прибавяме половината настъргано краве сирене (3 с.л.) и разбити яйца (2 бр).

Разбъркваме добре и сипваме сместа в намазана с масло тавичка. Заглаждаме и оставяме да се стегне.

Поръсваме с разтопено краве масло и другата част от настърганото сирене (3 с.л.). Слагаме в нагрята на 180-200 градуса фурна и печем до зачервяване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите