Пилешки сърца с ориз

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
04/03/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо7 992
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки сърца - 900 г - 1 кг
  • ориз - около 250 г
  • вода - 700 мл
  • лук - 1 глава голяма
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - смлян, на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - ронена, на вкус
  • сол

Приготвяне на Пилешки сърца с ориз

Почистете добре сърчицата, накълцайте лука и ги сложете заедно в сгорещеното олио.

След като изври течността от сърцата и останат на мазнина, добавете ориза и добре разбъркайте, докато се запържи.

Овкусете със сол, черен и червен пипер и сипете в тава. Долейте водата и объркайте хубаво. Сложете да се пече в умерено загряна фурна, докато оризът уври добре.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.7
Общо 6 гласували
5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Дена
20.06.2015 12:20
Не се варят, водата си я има - "долейте водата". Важното е само да се измият добре преди да се сложат в мазнината, иначе варенето е абсолютно излишно.
0
0
Алекс
27.10.2014 16:11
А 700 мл вода .. къде ? Би трябвало да се сварят в нея преди да се сложат в сгорещеното оло, не е описано...
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с