Пилешки сърца с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилешки сърца с ориз1 / 2
04/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусно и непретенциозно, ей такива ястия наистина харесваме!"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 900 г - 1 кг
  • ориз - около 250 г
  • вода - 700 мл
  • лук - 1 глава голяма
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - смлян, на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - ронена, на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре сърчицата, накълцайте лука и ги сложете заедно в сгорещеното олио.

След като изври течността от сърцата и останат на мазнина, добавете ориза и добре разбъркайте, докато се запържи.

Овкусете със сол, черен и червен пипер и сипете в тава.

Долейте водата и объркайте хубаво.

Сложете да се пече в умерено загряна фурна, докато оризът уври добре.

Прекрасен ориз на фурна със пилешки сърчица!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дена
Дена
Не се варят, водата си я има - "долейте водата". Важното е само да се измият добре преди да се сложат в мазнината, иначе варенето е абсолютно излишно.
20.06.2015 12:20
Алекс
Алекс
А 700 мл вода .. къде ? Би трябвало да се сварят в нея преди да се сложат в сгорещеното оло, не е описано...
27.10.2014 16:11