Пане от сирене и кашкавал

09/01/2017
"Ако и вие сте големи почитатели на кашкавал пането, ви гарантираме, че тази рецепта ще ви допадне и то много - поднесете с пържени картофки или свежа салата и вкусно да ви е "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 166
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кашкавал - 300 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • галета - 4 с.л.
  • олио - за пържене
  • картофи - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме 2 яйца в малка купа. Разбиваме яйцата в купичка с 2-3 с.л. прясно мляко. В една чиния слагаме брашното. В друга чиния слагаме галетата. С тях ще овалваме кашкавала със сиренето.

Нарязваме кашкавала на правоъгълници, дебели 1 см., сиренето също. Сиренето е бяло, твърдо, саламурено. Слагаме кашкавала в камерата на хладилника за 20-30 мин., да стане студен и стегнат. Вадим го.

Между две парчета кашкавал слагаме едно парче сирене. Подреждаме едно върху друго три. Овалваме внимателно първо в брашно.

После овалваме в яйцата и после в галетата, и пак в яйцата. Пържим в горещо олио в касерола. Нареждаме парчетата едно до друго. Пържим от едната страна и после обръщаме от другата страна.

Слагаме в чиния. Опържваме си картофи в ново олио, предварително сгорещено. Слагаме ги при пането.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна борисова
С тази панировка кашкавалът не се стича при пържене.Панировката е гъста и двойна.Изяждат се много бързо
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв