Крем супа от червена леща и печени червени чушки

09/01/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912095
"Червеното е цветът на изкушението, нали знаете "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо884
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • чушки - 3 бр. червени, печени и белени
  • лук - 1 малка глава
  • готварска сметана - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 4 ч.ч
  • олио - 3 с.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чесъна и печените и обелени чушки на ситно. В тенджера загрейте олиото и запържете лука и чесъна за около 5 мин на умерен огън.

След като омекнат, добавете чушките и разбъркайте хубаво. Гответе още около 5 мин.

Добавете червената леща, разбъркайте и залейте с водата. Варете около 15 минути или до готовност на лещата. Овкусете със сол.

Пасирайте зеленчуците и върнете на котлона да заври отново. Добавете сметаната, разбъркайте хубаво и отстранете от огъня.

Адаптирано от Вкусно и красивоподобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар