Тортелини с гъбен сос и пилешки гърди

09/01/2017
Dayana Daudот Dayana DaudНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • бульон - 1 блокче, пилешки
  • вода - 1 л
  • тортелини - 1 пакет тортелини (около 300 - 400 г)
  • олио - 2 с.л.
  • сметана - 1/2 ч.ч. за готвене
  • пармезан - 1/2 ч.ч. настърган
  • сол
  • черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Надребненото пилешко месо за задушава за 3 минути в олио и се премахва от мазнината. След това в нея се слагат губите и лукът.

Пържат се десетина минути. После сместа се поръсва с чесън, риган, брашно и се готви още 2-3 минути.

Добавяме бульона, водата, тортелините и пилешкото месо. Оставяме цялата тази смед да къкри на огъня около 15 минути, или докато тортелините се сварят.

След това добавяме сметана и пармезан и разбъркваме, докато се получи приятен сос. Овкусяме с подправки за финал и отстраняваме от котлона.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар