Супа от рязанки

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211231
Супа от рязанки1 / 2
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г
  • брашно - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • олио - 100 г
  • сол - 25 г
  • черен пипер - 3 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре почистеното и обезкостено пиле. От костите сварете бульон и го прецедете. Към него прибавете дребно нарязаното и обезкостено месо.

Прибавете също и прясното мляко и след около 15-20 минути добавете рязанките.

Те се приготвят от брашно, яйца и вода във вид на тесто, което разточено на тънък лист, се нарязва на тънки ивички.

Подсушете ги, съвсем леко ги запечете и поставете в супата. Преди снемане я подправете с леко зачервена мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: