Макарони с хрупкава карамелена коричка

09/01/2017
"Сладки макарони на фурна с хрупкава коричка - ще ги обикнете топли, ще ги харесате и студени "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • макарони - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 150 г
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 180 г
  • кафява захар - 6 - 7 с.л.
  • яйца - 3 бр. големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в подсолена вода, отцеждат се и сипваме в намаслена тавичка. Разбъркват се с 1 с.л. олио да не слепват. В купа се разбиват яйцата с 5-6 с.л. кафява захар и ванилията.

Сипва се яйчената смес в топло прясно мляко и се разбърква добре. Сиренето се натрошава, сипва се при макароните и разбъркваме да се смесят продуктите.

Заливаме с яйчено-млечната смес. Печем в загрята фурна 190 градуса, докато стегне заливката, това става за 35-40 минути. Изважда се тавата, поръсваме отгоре с кафява захар и тук-там разпределяме малки парченца масло.

Тавата се връща във фурната и се запича само отгоре, докато се получи хрупкава, златиста, карамелена коричка. Сервираме порция от ястието в чиния. Много е вкусно както топло, така и студено! Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар