Макарони с хрупкава карамелена коричка

09/01/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в подсолена вода, отцеждат се и сипваме в намаслена тавичка. Разбъркват се с 1 с.л. олио да не слепват. В купа се разбиват яйцата с 5-6 с.л. кафява захар и ванилията.

Сипва се яйчената смес в топло прясно мляко и се разбърква добре. Сиренето се натрошава, сипва се при макароните и разбъркваме да се смесят продуктите.

Заливаме с яйчено-млечната смес. Печем в загрята фурна 190 градуса, докато стегне заливката, това става за 35-40 минути. Изважда се тавата, поръсваме отгоре с кафява захар и тук-там разпределяме малки парченца масло.

Тавата се връща във фурната и се запича само отгоре, докато се получи хрупкава, златиста, карамелена коричка. Сервираме порция от ястието в чиния. Много е вкусно както топло, така и студено! Да ви е сладко!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар