Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с хрупкава карамелена коричка

Макарони с хрупкава карамелена коричка

Макарони с хрупкава карамелена коричка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Сладки макарони на фурна с хрупкава коричка - ще ги обикнете топли, ще ги харесате и студени"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 150 г
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 180 г
  • кафява захар - 6 - 7 с.л.
  • яйца - 3 бр. големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в подсолена вода, отцеждат се и сипваме в намаслена тавичка. Разбъркват се с 1 с.л. олио да не слепват. В купа се разбиват яйцата с 5-6 с.л. кафява захар и ванилията.

Сипва се яйчената смес в топло прясно мляко и се разбърква добре. Сиренето се натрошава, сипва се при макароните и разбъркваме да се смесят продуктите.

Заливаме с яйчено-млечната смес. Печем в загрята фурна 190 градуса, докато стегне заливката, това става за 35-40 минути. Изважда се тавата, поръсваме отгоре с кафява захар и тук-там разпределяме малки парченца масло.

Тавата се връща във фурната и се запича само отгоре, докато се получи хрупкава, златиста, карамелена коричка. Сервираме порция макарони на фурна в чиния. Много е вкусно както топло, така и студено!

Да ви е сладко с тези страхотни Макарони с хрупкава карамелена коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: