Пържоли с гъбен сос и сметана

05/03/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак26265322
"Уникално вкусни и крехки пържоли в специален сос!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 977
  • Преглеждания за месеца765
  • Преглеждания за седмицата131
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 - 5 броя пържоли
  • гъби - 250 г
  • масло - 2 с.л.
  • сметана - 400 мл готварска
  • бульон - 150 мл гъбен
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват тънко, натриват се със сол и черен пипер и се оставят да престоят за 1 час в хладилник.

Загрейте малко мазнина в тиган и запържете пържолките от двете страни, за да се запечатат. След това се подреждат в намазнена тава.

Гъбите се почистват и се режат на по-дребно. Задушават се за 5-10 минути в сгорещеното масло.

Към тях при непрекъснато бъркане добавете бульона и сметаната и овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.

Щом сосът клокне, залейте върху пържолите. Сложете ястието да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1 час.подобни рецепти тук

5 11
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар