Соленки-бутерки

09/01/2017
"Вкусни домашни соленки, които са идеални за похапване през целия ден "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо514
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутертесто - 200 г
  • олио - 4 супени лъжици, слънчогледово
  • чесън - 1 чаена лъжичка, на прах
  • сол - 1/2 чаена лъжичка
  • шарена сол - 1/3 чаена лъжичка
  • червен пипер - 1/3 чаена лъжичка
  • чубрица - 1/3 чаена лъжичка
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете бутер тестото на стайна температура, докато се отпусне хубаво. Разточете леко тестото и разделете на две части. В 2 чашки разделете поравно олиото.

В първата чашка изсипете солта и чесновия прах, а в другата - шарената сол, червения пипер и чубрицата. Разбъркайте добре и намажете плътно всяко парче бутер тесто с различна смес.

Поръсете със сусам бутер тестото, което сте намазали с чесън на прах. Нарежете тестото на лентички с размери 1 см ширина и 10 см дължина.

Увийте всяка кентичка така, че да заприлича на усукан фитил, като не натискате прекалено много. Застелете подходяща тава с хартия за печене и наредете увитите вече соленки.

Оставете разстояние между тях, защото при печене увеличават обема си почти двойно. Печете 20 мин. на 150, или 10-15 мин. на 180 градуса. Поднасят се студени.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар