Соленки-бутерки

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492411
Соленки-бутерки2 / 2
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6
"Вкусни домашни соленки, които са идеални за похапване през целия ден"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 200 г
  • олио - 4 супени лъжици, слънчогледово
  • чесън - 1 чаена лъжичка, на прах
  • сол - 1/2 чаена лъжичка
  • шарена сол - 1/3 чаена лъжичка
  • червен пипер - 1/3 чаена лъжичка
  • чубрица - 1/3 чаена лъжичка
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете бутер тестото на стайна температура, докато се отпусне хубаво. Разточете леко тестото и разделете на две части. В 2 чашки разделете поравно олиото.

В първата чашка изсипете солта и чесновия прах, а в другата - шарената сол, червения пипер и чубрицата. Разбъркайте добре и намажете плътно всяко парче бутер тесто с различна смес.

Поръсете със сусам бутер тестото, което сте намазали с чесън на прах. Нарежете тестото на лентички с размери 1 см ширина и 10 см дължина.

Увийте всяка кентичка така, че да заприлича на усукан фитил, като не натискате прекалено много. Застелете подходяща тава с хартия за печене и наредете увитите вече соленки.

Оставете разстояние между тях, защото при печене увеличават обема си почти двойно. Печете 20 мин. на 150, или 10-15 мин. на 180 градуса. Поднасят се студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: