Салата Злато

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492351
Салата Злато
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Неслучайно я наричат златна, тази салата е едно истински бижу, което с гордост може да поднесете на всички"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • царевица - 100 г замразена
  • маслини - 100 г зелени
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • майонеза - 4 супени лъжици
  • кисело мляко - 3 супени лъжици
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете в подсолена вода. Преди да излеете водата на картофите, хвърлете царевицата вътре за 2 мин.

Изсипете картофите и царевицата в гевгир и плакнете със студена вода, докато се охладят. Оставете да се отцедят напълно.

През това време нарежете маслинките на кръгчета и настържете кашкавала. Сварете, обелете и настържете яйцата. Смесете настърганите продукти с картофите, царевицата и нарязаните маслини .Разбъркайте добре.

В отделен съд пригответе соса, като смесите майонезата, солта, киселото мляко и предварително нарязания на много ситно чесън. Разбъркайте добре и посипете салата със соса. Поднася се студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: