Питка с прясно мляко и маково семе

09/01/2017
Любославот ЛюбославНовак
"Никой не е по-голям от хляба и нищо не е по-вкусно от тази пухкава и ароматна пита с прясно мляко "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо660
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и към него се добавят солта, киселото мляко, яйцата (предварително разбити 2 бр., жълтъка на третото се оставя за намазване), оцета и олиото.

Маята се разтваря в топлото прясно заедно със солта и захарта. Прибавяме я към брашното и месим меко тесто.

Оставяме тестото за втаса за 30-40 минути на топло. Разточваме и правим форми по избор.

Подредената питка се поставя в тава върху хартия за печене и се оставя да бухне още малко на топло.

Намазва се с разбития жълтък от третото яйце поръсва се със сусам и маково семе и се пече в загрята фурна на 200 градуса за 10-15 минути.

Готовата питка завиваме с кърпа и оставяме да отпочине за около 1 час.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар