Чорбаджийска луканка

09/01/2017
"За вас само най-доброто - чорбаджийска луканка с телешко и свинско "
Приготвяне150 мин.
Общо150 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 435
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • телешко месо - 500 г
  • сланина - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смляното два пъти месо разделете на две части. Едната поръсете с подправките, а с другата застелете първата. Оставете каймата така за едно денонощие. Измесете и напълнете в черва.

През първите три дни, леко ги минавайте със стъклено шише, за да се сплескат, като не бива да натискате много. Денем ги оставяйте на сухо и проветриво място, а вечер ги притискайте с нещо тежко.

Когато са изсъхнали достатъчно, ги увийте в пергаментова хартия и ги приберете в сандъче, между дървесна пепел. Така могат да останат годни за консумация до 6 месеца. Могат, разбира се, да се доизсушат и на тераса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар