Сушено филе с много подправки

09/01/2017
"Колкото по-вкусно и ароматно е филето, толкова повече червено вино ще изпиете с приятели и него за мезе "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 720
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бон филе - 2 кг
  • сол - 100 г едра
  • оцет - 50 мл
  • чесън - 5 скилидки
  • чубрица - 2 с.л. ронена
  • червен пипер - 3 с.л.
  • кориандър - 1/4 с.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 с.л
  • кимион - 1/4 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се поръсват с едра сол и се оставят 24 часа да престоят. На другия ден се измиват с разтвор от оцета и вода. Оставят се да се отцедят.

Скилидките чесън се начукват с малко сол и се мажат филетата. Всички подправки се смесват. Филетата се овалват в подправките много хубаво.

Пробиват се с игла и дебел конец и се оставят да се сушат на проветриво място. Да Ви е вкусно!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар