Блажна Мусака

12/01/2017
"Уважаваме хората, които постят, но да знаете, че блажната мусака си е блажна мусака - винаги е за предпочитане "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо789
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг
  • картофи - 1/2 кг
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - 3 стръка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол - 1 щипкa
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите, обелени и нарязани на кубчета картофи запържете в малко мазнина в тиган.

Запържените картофи извадете и сложете каймата на тяхно място или в друг тиган до златисто.

Сипете настърганите домати, скълцания магданоз и подправките. След няколко минути готвене прибавете сместа към картофите.

Прехвърлете сместа за традиционната мусака в тавичка. Долейте вода до нивото на картофите.

Сложете да се пече в загряна умерена фурна, докато водата поизври в по-голямата си част. Залейте отгоре с разбитите яйца, кисело мляко и солта. запечете със заливката за още около 10.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар