Торта Рафаело без печене

09/01/2017
Дариатиот ДариатиНовак
"Уникална торта за онези специални хора, на които държим. Най-вкусният начин да им покажем колко ги обичаме "
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
79 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105 992
  • Преглеждания за месеца3847
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена79

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 и 1/2 пакета Роден край с масло или мляко
  • прясно мляко - 150 мл (за напояване на бисквитките)
  • Крем
  • масло - 125 г
  • бял шоколад - 200 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • лимонова кора - кората от 1/2 лимон
  • ванилия - 1 бр.
  • кокосови стърготини - 100 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и шоколада. Като се охладят, към тях прибавяме заквасената сметана. Добавя се с лъжица и се бърка внимателно, за да не се втечни.

Разбиваме течната сметана с миксер до сгъстяването ѝ Прибавяме и нея към другата сметана. Накрая добавяме настърганата кора, ванилията и кокоса. Разбъркваме.

Всяка бисквитка потапяме за секунда в прясното мляко.

Дъното на форма мажем с тънък пласт от крема. Най-добре е формата да бъде с откопчаващ се ринг.

Мокрите бисквитки редим върху намазаното с крем дъно. Мажем с крем и пак редим бисквити. Завършваме с крем.

Тортата се поставя в хладилник за 12 часа.

Преди изваждането ѝ минаваме с нож между формата и тортата, за да ги разделим. Ръсим с кокосови стърготини отгоре и отстрани. Може да я украсите с парчета от десерт Баунти или с бонбони Рафаело.

Бързо, лесно и най-вече-вкусно!подобни рецепти тук

5 17
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Николина Панчева
бих прибавила 2,3 лъжици кисело мляко .зависи от гъстота на млякото . в крема и няма да е толкова гъст .пък и е малко по лек вкуса
0
0
Марияна Желева
Направих и аз така нашумялата Торта Рафаело.Хареса ми на вкус, много нежен.Вътре сложих 100 грама кокосови стърготини, а за отгоре и отстрани към 50, 60 гр. общо от Belbake.Ампулите ванилия и кората на лимона придава аромат.Излизат 8 парчета.
0
0
akshara
akshara
22.04.2017 16:50
Направих тортата, още не съм я пробвала, но някой има ли идея защо крема ми стана изключително гъст, изпълних рецептата 1:1?. На някои места четох, че само сладкарската сметана се бие с миксер, всичко останало на ръка със шпатула..
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв