Торта Наполеон с портокалов крем

09/01/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • Маргарин - 300 г
  • масло - 200 г
  • Яйца - 2 бр.
  • Вода - 200 мл
  • Портокалова кора - 1 ч.л.
  • брашно - 3 чаши
  • Ябълков оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 чаша
  • сол - 1 щипка
  • масло - 200 г
  • прясно мляко - 1 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме маргарина с брашното, така че да стане на трохи. В чаша се смесват едно яйце с оцет и сол. В брашното и маргарина правим кладенец и добавяме яйчената смес.

Постепенно се изсипва и месим с лъжица, след това го изсипваме на масата и нарязваме на 3 равни парчета, увийте ги във фолио и оставете в хладилника поне половин час, за да стегне маргаринът.

В една малка тенджерка смесете захарта с една супена лъжица брашно, разбърква се и се изсипва яйцето и млякото и портокаловата кора, като започне да къкри, свалете от огъня и оставете да се охлади.

След като малко се охлади добавете размекнатото масло и бъркайте старателно.Изваждаме вече охладеното тесто и всяка топка разточваме на тънка кора и поставяме на хартия за печене, преди да го сложим в фурната го надупчваме на няколко места с нож и слагаме да се пече на 180 градуса около 15 минути.

След като е готово го изваждаме на дъска и отрязваме краищата да станат квадратни. Първият лист намазваме с крема и след това се слага пак лист и крем и накрая завършваме с крем трябва да има поне 3 листа. Отгоре натрошете от изрязаното изпечено тесто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар