Малки еклери

09/01/2017
"Еклерче, голямо колкото хапка - така започват хубавите кулинарни приказки "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 661
  • Преглеждания за месеца442
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Парено тесто - към горещата вода и олиото се прибавя 1 ч.чаша брашно, като се бърка с дървена лъжица. Тестото се оставя малко да изстине и се прибавят 4 бр. яйца. Омесва се и се шприцова с чаена лъжичка в намазана с олио тава.

Еклерите се пекат в силно загрята на 200 градуса фурна.

Крем - 1 ч. чаша брашно се разтваря в 100 мл студено прясно мляко. Разбиват се 4 бр. жълтъци с миксер. Останалата част от млякото се сгорещява, като към него се прибавя 1.5 ч.ч. захар, разбитите жълтъци и разтвореното брашно.

Отделно се разбиват белтъците с останалото количество захар с миксер докато станат на сняг. Към леко изстиналия крем се прибавят и белтъците.

Готовите изпечени еклери се пълнят с крема и се напръскват с разстопен на водна баня млечен шоколад.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар