Рагу със сирене

10/01/2017
Емилия Петкова
отЕмилия ПетковаЧирак61111
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С една кафена чашка масло изпържете 2-3 глави лук, докато омекне. Прибавете 1 чаена чаша очистен и измит ориз, запържете за няколко минути. Нарежете на дребно 1 червен домат, залейте с 2 чаши гореща вода и сложете във фурната или на тих огън, за да уври.

Вземете една средно голяма прясна зелка, изчистете горните листа, изрежете с нож кочана на зелето, така че листата да останат неповредени (както за сарми). Залейте зелката с вряща вода, за да омекне. Намажете тавата с малко мазнина, наредете един ред червени домати, нарязани на филийки, и върху тях наредете един ред листа от зеле. Върху зелевите листа разстелете половината ориз, размесен с чаша и половина натрошено сирене и 1/2 връзка магданоз. След това пак зелеви листа, пак ориз.

Най-горният ред завършете със зелеви листа, върху които наредете един ред филийки от червени домати. Полейте с 1 кафена чашка масло и печете 20-30 минути. През това време разбийте 3 яйца с 1 чаена чаша прясно мляко, залейте вече запеченото рагу и сложете наново във фурната, за да се запече до зачервяване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар