Пълнена агнешка плешка върху тарос

09/01/2017
"Искате ли да видите как изглежда сбъднатата мечта на любителите на вкусното агнешко месце? А искате ли да я опитате?"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо831
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката: Измитите агнешки дреболии и чревцата се попарват, изхвърля се водата, след това се сваряват и се нарязват на дребно. Всички зеленчуци се нарязват на дребно.В няколко лъжици мазнина се задушават последователно кромидът, гъбите, морковът, чесънчетата, оризът - като се долива и малко вода, за да поеме ориза, прибавяме и дреболиите. В края прибавяме зеления лук и домата. Овкусяваме със солта, пипера прибавяме и наситнените зелени подправки /използването на зелените подправки е задъжително - вкусът няма да е същият без тях/.

Плешката, измита и натрита със сол и черен пипер, пълним с приготвената плънка, прегъваме я на две и зашиваме. В дълбока тава подреждаме клонки тарос и върху нея поставяме напълнената плешка. Намазваме плешката и със пушен червен пипер, доливаме в тавата бира, завиваме с фолио и печем около 3 часа /или до готовност/, накрая отстраняваме фолиото, за да се получи хрупкава коричка на агнешкото /може да поливаме и със сосчето/.

Голяма вкусотия!

PS: Прилагам няколко снимки стъпка по стъпка на приготвянето.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар