Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Солен крем от цвекло

Солен крем от цвекло

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Солен крем от цвекло1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 800 г
  • яйца - 2 бр.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • червено вино - 200 мл
  • сметана - 200 г
  • масло - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете цвеклото в подсолена вода. Щом изстине, го обелете и нарежете на дребно. Задушете го в маслото за 5 минути и добавете оцета и виното.

Отново го задушавате до пълното изпаряване на течността. Щом изстине, пасирайте цвеклото.

Настържете сварените яйца на едро ренде и ги смесете със сметаната и лимоновия сок. Напълнете предварително изстудени чаши за коктейли със слой от сметановата смес, пюре от цвеклото, пак сметанова смес и пак пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: