Постен селски гювеч

10/01/2017
"Онзи незабравим вкус от детството вече и на вашата трапеза "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 677
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в олиото скълцания лук. Щом измени цвета си, добавете към него надребнените моркови и черния пипер. Налейте ¼ от водата и оставете сместа да поври на слаб огън, докато съставките омекнат достатъчно.

След това се влагат и останалите зеленчуци, които предварително са били надребнени (доматите се настъргват). Слага се и оризът. Когато гозбата започне да къкри, е време да се премести в тава.

Добавя се останалата вода и подправките. Ястието се пече на 180 градуса до готовност. Малко преди края на печенето се поставят маслините. Гювечът се допича на горен реотан и се сервира топъл, поръсен с листенца магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар