Супер шоколадов чийзкейк

10/01/2017
Елена Стефанова Йордановаот Елена Стефанова ЙордановаПомощник Готвач 2x
"Не може да си купите щастие, но може да си приготвите от този разкошен шоколадов чийзкейк, а то си е почти същото "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 228
  • Преглеждания за месеца4227
  • Преглеждания за седмицата1409
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бисквити - 250 г чаени
  • масло - 180 г
  • шоколад - 300 г млечен
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • филаделфия - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • Заливка
  • черен шоколад - 200 г
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • масло - 30 г

Начин на приготвяне

Бисквитите се намачкват или смилат в блендер. Слагат се в купа и при тях се изсипва разтопеното топло масло. Разбърква се с лъжица, докато бисквитите поемат маслото.

Сместа се изсипва във форма с падащо дъно и се притиска с лъжица. Изпича се за 10 минути в загрята фурна на 180 грдуса. Сметаната се загрява до точка на кипене и в нея се слага начупеният шоколад.

Бърка се до пълното разтапяне на шоколада. Ако е нужно, се загрява отново, като се внимава сметаната да не заври. Филаделфията и захарта се разбиват с миксер около 5 минути.

Добавят се яйцата, като след всяко яйце се разбива. Накрая на струя се изсипва разтопеният шоколад и отново се разбива хубаво.Сместа се изсипва върху изпеченият и охладеният блат.

Пече се 15 минути на 180 градуса и още 70 минути на 120 градуса. Готовият и изстинал чийзкейк се слага в хладилник за една нощ. Загрейте сметаната и сложете начупения черен шоколад.

Щом той се разтопи, добавете маслото и разбъркайте до разтапяне на маслото. Чийзкейкът се залива и отново се слага в хладилник до стягане на черния шоколад.

Когато шоколадът е стегнал се минава с нож по краищата и се освобождава от ринга. Ако искате черният шоколад да се стече по стените на чийзкейка, освободете от ринга и тогава го залейте.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

anito1009
anito1009
15.01.2017 12:47
Стана чудесно!
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Богата, прекрасна рецепта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв