Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Супер шоколадов чийзкейк

Супер шоколадов чийзкейк

10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
24
"Не може да си купите щастие, но може да си приготвите от този разкошен шоколадов чийзкейк, а то си е почти същото"

Необходими Продукти

  • бисквити - 250 г чаени
  • масло - 180 г
  • шоколад - 300 г млечен
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • филаделфия - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • Заливка
  • черен шоколад - 200 г
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се намачкват или смилат в блендер. Слагат се в купа и при тях се изсипва разтопеното топло масло. Разбърква се с лъжица, докато бисквитите поемат маслото.

Сместа се изсипва във форма с падащо дъно и се притиска с лъжица. Изпича се за 10 минути в загрята фурна на 180 грдуса. Сметаната се загрява до точка на кипене и в нея се слага начупеният шоколад.

Бърка се до пълното разтапяне на шоколада. Ако е нужно, се загрява отново, като се внимава сметаната да не заври. Филаделфията и захарта се разбиват с миксер около 5 минути.

Добавят се яйцата, като след всяко яйце се разбива. Накрая на струя се изсипва разтопеният шоколад и отново се разбива хубаво.Сместа се изсипва върху изпеченият и охладеният блат.

Пече се 15 минути на 180 градуса и още 70 минути на 120 градуса. Готовият и изстинал чийзкейк се слага в хладилник за една нощ. Загрейте сметаната и сложете начупения черен шоколад.

Щом той се разтопи, добавете маслото и разбъркайте до разтапяне на маслото. Чийзкейкът се залива и отново се слага в хладилник до стягане на черния шоколад.

Когато шоколадът е стегнал се минава с нож по краищата и се освобождава от ринга. Ако искате черният шоколад да се стече по стените на чийзкейка, освободете от ринга и тогава го залейте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

dora
dora
какво означава филаделфия
29.01.2017 11:54
3
4
Покажи всички подкоментари
Потребител#172175
Потребител#172175
Стана чудесно!
15.01.2017 12:47
marcheva14
marcheva14
Богата, прекрасна рецепта!
10.01.2017 12:55