Уникална памук погача

10/01/2017
D. Manolovaот D. ManolovaНовак
"Памук погача, както я правят само майсторите и ... вие "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 411
  • Преглеждания за месеца16410
  • Преглеждания за седмицата263
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбъркваме топлото мляко с топлата вода, захарта и маята. Като се разтвори маята, слагаме 1-2 ч.ч. брашно (брашното се пресява). Разбъркваме добре и оставяме сместа да почине 10 мин.

Като мине времето, добавяме мазнината и започваме да добавяме брашното, като към него добавим и солта. Замесваме тесто до готовност, оставяме го в дълбок съд, който покриваме с кърпа.

След като поседи на топло и нарасне, го разделяме на 2 топли. Разточваме всяка топка на кора, която режем на триъгълници. Всеки триъгълник се навива под формата на кифличка и се реди в тавата (аз поставям на дъното хартия за печене).

Когато сме готови, оставяме тавата във фурната (загрята на 50 градуса) за малко, за да нарасне. Накрая я вадим и намазваме жълтъка. Погачата се пече в загрята на 170 градуса фурна за 40-45 мин. (зависи от фурната ).

Като се запече отгоре, се покрива с алуминиево фолио, за да не изгори и се доизпича само на долен риотан с вентилатор.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Зоя Драгомирова
Питката става още по вкусна ако се изпече в глинена тепсия(керамика).
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв