Оменапиирака

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Оменапиирака1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"В превод от фински - ужасно вкусен ябълков пай със сметана"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 125 г
  • захар - 150 г
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 250 г
  • сода - 1 ч.л.
  • За плънката
  • яйца - 2 бр.
  • ябълки - 6 бр.
  • крема сирене - 250 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта до побеляване. Прибавете яйцето.

Смесете брашното със содата и прибавете на порции към яйчно-маслената смес. Бъркайте, докато се оформи тесто.

Разпределете го в тавичка и го поставете в хладилника, за да се охлади.

Обелете ябълките и ги нарежете на резени. Наредете ги върху тестото и ги поръсете със захар.

Смесете яйцата, сметаната, крема сиренето, канелата и ванилията. Изсипете сместа върху ябълките.

Изпечете пая в предварително загрята до 200 градуса фурна около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: