Панирано пилешко филе със сметанов сос и черен трюфел

10/01/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваПомощник Готвач2081250
"Вкусотия с уникален аромат, който никога няма да забравите "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо448
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Панирани пилешките филета - леко ги начукваме и ги потапяме в 1 ч.чаша прясно мляко. Държим ги за едно денонощие, за да станат по-крехки. След като ги извадим добавяме сол и черен пипер.

Овалваме ги и притискаме много добре в приготвената панировка от галета и розмарин. Пържим пилешките филета в добре загрята мазнина, докато се получи лек оранжев загар.

Забулени яйца - слагаме в касерола вода и когато тя заври, пускаме яйцата. Като се забулят ги изваждаме и ги добавяме към готовите изпържени филета.

Сметанов сос с черен трюфел - загряваме 40 мл олио до температура за пържене, след което се сваля от котлона и в него се слага предварително ситно настърганият трюфел.

В отделен съд се разбива с миксер готварската сметана и към нея се добавя трюфелната смес, разбъркваме леко до хомогенност. За красива презентация използваме ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Хубава рецепта, но ме смути количеството на трюфела - 50 г. при положение, че цената му е около 7-900 долара /кг. До колкото зная, но може и да съм в грешка, трюфелите се поставят в/у самото ядене нарязани на 3-5 бр тънки люспи, или настърган, именно за да се виждат и подсказват, че самото ястие е приготвено с трюфел. Не зная, не съм убедена в това, защото само съм го опитвала, но никога не съм работила с него, но така ми е бил поднасян. Освен това той е и силно ароматен и 50 грама няма ли да са прекалено много??
1
0
Десислава Дончева
Ами за това количество сос, трюфела който съм го използвала не идва натрапчив като вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв