Пържоли с мента и балсамов оцет

10/01/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 700 г
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • мента
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимонова кора - на вкус
  • зехтин
  • балсамов оцет - на вкус
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото месо нарязваме на малки пържоли, дебели около 3 см. Разтрийте със сол и черен пипер. Сложете месото в купа, добавете листа от мента и няколко супени лъжици зехтин.

Разбъркайте с ръце и се оставя да се маринова за тридесет минути. В тиган смесете една чаена лъжичка зехтин и масло и добавете нарязания на ситно лук. Запържете до златистокафяво, след това добавете нарязания на ситно чесън.

Разбърква се и се запържва заедно за още няколко минути. Нарязваме доматите на тънки полумесеци и слагаме при лука и задушаваме още 4 мин. Когато доматите са напълно готови, добавяме сол и черен пипер на вкус.

На скара, грил тиган или барбекю изпечете говеждото месо. Месото трябва да остане малко алангле. Месо полейте с балсамов оцет, една чаена лъжичка зехтин и се поръсва с лимонови кори.

Сложете във фурната за седем до десет минути. Като са готови, ги нарязваме с остър нож на малки парчета с дебелина 1-1.5 см. Сложете в чинията 5 парчета пържола и от лука и доматите.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар