Кекс Негърче

10/01/2017
milka makedonska
отmilka makedonskaНовак1
"Само като чуете знаете, че трябва да се приготвите да опитате голяма вкусотия "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
132 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо435 946
  • Преглеждания за месеца19929
  • Преглеждания за седмицата4912
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена132

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме хубаво яйцата, които задължително са на стайна температура, със захарта, добавяме олиото да го поеме сместа, след това киселото мляко.

Пресяваме брашното, като към него сме прибавили какаото, бакпулвера и ванилията, пресятата смес със бъркане добавяме към разбитата вече смес.

Изсипваме в намаслена тавичка и печем на предварително загрята 180 градуса фурна за около 30-35 минути.

Изпечения кекс нарязваме на ромбоиди и като поистине заливаме с готовата топла глазура, която приготвяме на водна баня.

В купа слагаме маслото, какаото, пудрата захар и водата /може да се замени с прясно мляко/, слагаме на водна баня, бъркаме да се получи гладка хубава шоколадова смес и с нея заливаме поохладения кекс.подобни рецепти тук

5 24
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Потребител#199595
Какаото за глазурата колко грама е
0
0
Ваня Стойчева
Това е много любима моя рецепта, учила съм се на нея като дете :)
1
0
vitoshaword.com
vitoshaword.com
15.07.2017 16:31
Супер, благодаря за рецептата! Предлагам отделно на вниманието ви новия роман-сериал, посветен на жените на България. Можете да го следите съвсем свободно тук: kralicatanakrastavicite.wordpress.com
20
7

Виж всички коментари или напиши такъв