Локумки със свинска мас

06/03/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5098145
"Може да се опитате да замените свинската мас с масло, но истината е, че с мас стават най-вкусни. И хрупкави. И неустоими. И ... отиваме да си вземем още една "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75 102
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Добавете я към брашното и заедно с останалите продукти замесете меко тесто.

Разточете го, изрежете от него неголеми правоъгълници и от едната им страна сложете по парче локум. Завийте ги на рула и ги подредете в тава с хартия за печене.

Сложете да се пекат в предварително загряна умерена фурна. Готовите локумки със свинска се овалват или поръсват обилно в пудра захар.

подобни рецепти тук

5 14
4 12
3 3
2 3
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Вера
Вера
14.01.2017 22:20
Не разбирам как всички получихте толкова страхотни локумки. А как трябва да изглеждат? Никой не е споделил снимка. Според продуктите си представям меки ронливи локумки, а моите станаха тъмни (като типов хляб) неизпечени отвътре и с твърда коричка отвън, въпреки че съм пекла на 140-150 градуса. В рецептата не пише поне ориентировъчно колко време и на колко градуса се пече.
0
0
Невена
Невена
18.01.2016 13:05
Аз слагам и парченце орехова ядка за разкош, много са вкусни.
2
1
вал
вал
30.12.2015 19:03
За да ви станат удачни сладките, слагайте повече локум. За Коледа правихме за пръв път локумки, скрънджеска рецепта, и останах разочарован. Но вината е моя, че не контролирах процеса. Повече локум.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв