Лесна месеница

10/01/2017
Веселинаот ВеселинаНовак
"От баба сме го научили - не е толкова важно питата да е красива - важното е да е вкусна, а тази се изяжда за секунди "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 824
  • Преглеждания за месеца399
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

1. В купичка слагате кубче мая с 4 с.л. хладка вода, щипка сол, захар, и брашно. Поставяте купичката на топло (но не на горещо), докато маята кипне.

2. В кофичката мляко добавяте щипка сода и разбърквате.

3. В по-голяма купа счуквате едното яйце, разбивате го до пяна, към него добавяте киселото мляко, разбърквате добре. След това почвате да добавяте по малко брашно, докато се получи гъста смес.

Към нея добавете купичката с вече кипнала мая. Към вече готовата смес почвате да добавяте брашно. След получаването на тесто идва време и за месене (на мен лично ми е по-лесно да меся в тава). Намажете ръцете си с олио и съда, в който ще месите, за да не залепва тестото.

Месите около 20 мин. След това оставяте тестото за 10 мин, за да бухне (но внимавайте да не бухне твърде много). Премесете го за 5/10 мин и разточете на дълго и го разделете на 6 топки. Всяка топка разточете отново на дълга ивица натрошете малко сирене и завийте.

В намазнена тавичка поставете вече навитите охлюви, разбийте второто яйце и намажете месеницата отгоре. След това поставете в фурна на 200 градуса с вентилатор и след 40 мин е готова за сервиране .подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар