Говежда пастърма с ароматни подправки

10/01/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122566425917
"На тънко нарежете, с мерак поднесете и с приятели хапнете. А от нас - НАЗДРАВЕ!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 250
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 500 г
  • сминдух - 2 ч.л. сушен смлян
  • чубрица - 2 ч.л. сушена смляна
  • червен сладък пипер - 2 ч.л.
  • червен пушен пипер - 2 ч.л.
  • сол - или смляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме говеждото месо, ако има ципи и го нарязваме на парчета по 2-3 см. дебелина. В подходящ съд разстиламе сол. Подреждаме парчетата говеждо върху солта и покриваме добре месото с още сол от всички страни.

Оставяме в хладилник за 24 часа. Осоленото говеждо месо измиваме под течаща вода (харесваме да е по-солено, но който иска може и да изкисне месото за 1-2 часа във вода, да не е много солено).

След като сме измили говеждото месо, подсушаваме добре с кърпа. Промушваме на всяко парче месо здрав конец в единия край с голяма игла. На хартия слагаме подправките и разбъркваме добре.

Всяко парче месо, овалваме в микса от подправки. Закачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар