Агнеси (Класическа рецепта)

10/01/2017
"Ще ви накараме да се влюбите в тези агнеси от първата хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 637
  • Преглеждания за месеца862
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • белтъци - 4 бр.
  • масло - 150 г разтопено или 150 мл олио
  • брашно - 1 ч.ч. (бяло)
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • бакпулвер - половин пакетче / 8 гр./
  • лимонова кора - от 1 лимон (препоръчително)
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • За глазурата
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ромова есенция - капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг. Добавят се маслото (олиото), орехите, брашното с бакпулвера и лимоновата кора. Разбърква се добре с движения отдолу нагоре.

Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка и се пече в загрята фурна на 180 градуса. Когато се зачерви отгоре се изсипва и глазурата.

Жълтъците се разбиват с пудрата захар и аромата и с получения крем се покрива готовия блат.

Връща се във фурната, включена на 50 - 60 градуса, докато глазурата се поизсуши. Става като целувка.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мая Пенчева
Мая Пенчева
27.09.2017 10:43
любимия ми сладкиш, не съм слагала бакпулвер никога, но ще пробвам тази рецепта
0
0
irina1999
irina1999
12.01.2017 21:03
Отдавна търсех струва ми се точно тази рецепта. Преди 20 години колежка беше почерпила с Агнеси, вкусът и аромата за мен са неповторими, разбира се това важи за всяка класическа рецепта и за всеки според вкуса, предпочитанията.Както и да е гласувам 5 точки !
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв