Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Палачинкова салата

Палачинкова салата

Палачинкова салата1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • палачинки - 3 бр. готови
  • яйца - 3 бр.
  • свинско месо - 150 варено - пушено филе
  • лук - 1 глава (малка)
  • царевица - 2 с.л.
  • За соса
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • горчица - 2 ч.л. руска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинките пригответе по най-стандартната рецепта. Нарежете на ивички (жулиени), широки 3 мм и дълги 2 см.

Сварете яйцата и ги нарежете дребно. Не си играйте да режете жълтъка, а го надробете с пръсти (все едно трошите сирене). Свинското филе нарежете, както нарязахте палачинките.

Лукът не е задължителен в рецептата, но все пак предава своя чар. Ако все пак решите да сложите лук - нарежете го на ситно и го запържете до златисто. Прибавете го към останалите нарязани съставки, само гледайте да не изсипване много от мазнината, в която сте пържили.

В отделна купичка изсипете съставките за соса. Добре объркайте до еднородна смес. Държа на руската горчица, но все пак ако не можете да намерите такава - използвайте, каквато има.

Добавете соса към нарязаните съставки. Добре объркайте, соса е абсолютно достатъчен за цялата салата. Добавете царевицата, като тя може да е сладка от буркан или от замразения тип.

Разбъркайте и поднесете украсено с маслинки и/или зеленинка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: