Пилешки маншони с гъбен сос

10/01/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2352835982
"Ароматна пилешка гозба, която е чудесен повод да отопите чинията "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 156
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо посипваме пилешките маншони с подправка за пиле и ги оставяме за няколко минути в хладилника. После слагаме на котлона в тиган олио и запържваме маншоните от двете страни.

Като са готови изваждаме и оставяме настрани. В друг съд разтопяваме маслото и слагаме нарязания лук на ситно да се задуши. След него добавяме измитите и нарязани на ивици гъбки. Задушаваме докато омекнат.

Към тях прибавяме брашното малко по малко при непрекъснато бъркане. След това прибавяме водата и прясното мляко пак по малко и разбъркваме бавничко, за да получим гладък сос без бучки.

Добавяме черния пипер и пилешките маншони и оставяме на слаб огън около 20 минути. Когато е готова поръсваме със сухия магданоз. По желание може да пасираме гъбите, за да стани по-гъст сосът.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар