Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки маншони с гъбен сос

Пилешки маншони с гъбен сос

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Пилешки маншони с гъбен сос
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Ароматна пилешка гозба, която е чудесен повод да отопите чинията"

Необходими Продукти

  • пилешки маншони - 500 г
  • гъби - 100 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 г
  • масло - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - сух
  • универсална подправка - за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо посипваме пилешките маншони с подправка за пиле и ги оставяме за няколко минути в хладилника. После слагаме на котлона в тиган олио и запържваме маншоните от двете страни.

Като са готови изваждаме и оставяме настрани. В друг съд разтопяваме маслото и слагаме нарязания лук на ситно да се задуши. След него добавяме измитите и нарязани на ивици гъбки. Задушаваме докато омекнат.

Към тях прибавяме брашното малко по малко при непрекъснато бъркане. След това прибавяме водата и прясното мляко пак по малко и разбъркваме бавничко, за да получим гладък сос без бучки.

Добавяме черния пипер и пилешките маншони и оставяме на слаб огън около 20 минути. Когато е готова поръсваме със сухия магданоз. По желание може да пасираме гъбите, за да стани по-гъст сосът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка: