Пукани чушки в саламура

10/01/2017
Десислава Дончеваот Десислава ДончеваПомощник Готвач
"Вадете виното и ракийката, че тези пикантни пукани чушлета имат нужда от подобаваща компания "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 474
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата101
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • люти чушки - 2 кг Рибки
  • чушки - 1 кг Чорбаджийски
  • морска сол - 1 ч. ч.
  • оцет - 1 и 1/2 (бутилка - 750 мл)
  • захар - 3 ч. ч.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушкките се измиват, почистват се и се пукат леко на котлона. Разстиламе ги на хартия, а в дълбок съд солта, захарта и оцета ги разтваряме.

Изстиналите вече чушки ги прибавяме в съда със саламурата, заедно с нарязания на дребно копър и магданоз.

От време на време ги разбъркваме и ги оставяме да престоят в саламурата 24 часа.

Пълнят се в подходящи буркани без да се стерилизират.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар