Икономични селски бухти

10/01/2017
Билянаот БилянаПомощник Готвач 1x
"Разкошни бухти, чиято рецепта сме научили от баба - истински магьосник на мекиците "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 673
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват хубаво и към тях се добавят солта и захарта. В кофичката с млякото се слага содата и се разбърква. Престоява около 1 минута, да се надигне и се излива при яйцата.

Добавят се брашното и водата. Всичките съставки се разбъркват до получаване на тесто малко по-гъсто от това за кекс. Може да поеме малко повече вода или брашно.

Олиото се загрява и с помощта на лъжица, намокрена с вода, се пускат малки топки от тестото, за да се пържат. Когато са готови, се изваждат от тигана и се поръсват с пудра захар.

Когато остане малко от тестото, в него се настъргва около 100 (до 150 г максимум) сирене и се разбърква. По същия принцип се пържат и солени бухтички. Сервират се топли, само със захар или сладко от ягоди.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар