Пандишпаново руло с крем Ванилия и шоколадови пръчици

10/01/2017
Теодора Мещероваот Теодора МещероваПомощник Готвач 1x
"Пригответе и сервирайте само на хора, които са на диета, защото така ще има повече за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 236
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата и в отделни купи разделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със посочената захар и вода върху котлон, който е на средна степен. След което без да се загряват се доразбиват, докато не станат на гъста, кремообразна смес.

Отделно се разбиват белтъците, като към тях добавите и двата отделени белтъка от жълтъците за крема. Разбиват се на твърд сняг с посочената за това захар. Добавете жълтъците към белтъците. Пресейте брашното и започнете да добавяте към яйчената смес по малко, като бъркате непрекъснато.

Когато сместа е готова, я изсипете в тава, на дъното на която има намазана с маслото хартия за печене. Печете в силно загрята фурна за кратко. Когато е готова, още докато е топла, с помощта на кърпа навийте блата на руло и оставете да изстине.

През това време си пригответе крема: Разбийте жълтъците с половината от захарта. Сложете на котлона млякото, като си оставите малко, заедно със останалата захар и оставете да кипне. В млякото, което сте оставили, размийте брашното и го добавете към разбитите жълтъци.

Когато млякото кипне, изсипете сместа с жълтъците и брашното на тънка струя към него, като бъркате постоянно. След като свалите крема от котлона, добавете кравето масло и ванилията. Оставете крема да изстине. Когато блатът е изстинал го развийте и го поставете върху чиста хартия.

Намажете го с крема, като оставите малко от него за намазване отгоре. Навийте блата отново на руло и го намажете отгоре с останалия крем. Поръсете от двете страни с шоколадовите пръчици. След това нарежете готовото руло на порции и сервирайте. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Рецептата си е описана точно и ясно! Така знам рецептата от приятелка, за това така съм я обяснила! Блата трябва да се пече около 15 минути и то на силна фурна, защото ако е на слаба- ще изсъхне! Все намирате кусури на другите! Не се бия в гърдите, че е най-доброто, на което съм способна, но рулото наистина си го бива! Опитайте! Случва се в бързината човек да забрави да напише някои неща! В тестото за блата се добавят двата белтъка, които са отделени от жълтъците за крема. Следователно, в продуктите за тестото има написани яйцата, които са необходими. А в крема, само необходимите за това жълтъци! Айде спрете да се заяждате! Ако рецептата ми не ви допада, не я коментирайте, не я гледайте и толкова!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв