Майсторска домашна наденица

10/01/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваГотвач22812501
"С мерак да я приготвите, с мерак на тъничко да я нарежете и с кеф да си я хапнете "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 764
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • свинско месо - 5 кг
  • телешко месо - 5 кг
  • черен пипер - 50 г
  • чубрица - 100 г
  • кимион - 100 г
  • чили - 40 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското и телешкото месо се смилат на ситно. Всичко това се прехвърля в голям съд, прибавят се смлените подправки (черен пипер, чубрица, кимион, чили и сол) и се меси продължително време.

Оставя се каймата да престои няколко часа и пак се премесва. Това се повтаря няколко пъти, за по-добро овкусяване на каймата.

Тя престоява две денонощия, след което започваме да пълним наденичките. Оставят се да се изсушават навън.

На четвъртия ден с помощта на точилка се разточват и пак се закачват на проветриво място.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Bozhidar Dimitrov
Bozhidar Dimitrov
09.02.2017 01:00
20гр сол на кг месо не е достатъчно, минималното количество за килограм е 22 гр а максималното е 25гр.
0
0
Ивайло
Ивайло
17.01.2017 10:05
страхотна е
0
0
Bozhidar Dimitrov
Bozhidar Dimitrov
09.02.2017 01:02
С 20 гр сол на кг ще е безсолна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!