Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Ислак кек с кокосови стърготини

Ислак кек с кокосови стърготини

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Ислак кек с кокосови стърготини
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 4
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Точно сега кафето ви отчаяно се нуждае от парче Ислак кек, честно"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 - 1/2 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 2 пакетчета
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - колкото поеме
  • Глазура
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • захар - 1/2 в.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата и захарта на пяна. След това последователно се добавят останалите продукти, както е описано по-горе. Сместа се изсипва в леко намазнена тава и се пече на 180 градуса за 40 минути.

През това време продуктите за глазурата се слагат в тенджета и се сваряват, докато захарта се разтопи напълно. Вдига се от котлона и се оставя да се поохлади.

Готовата торта още топла се дупчи навсякъде с клечка за зъби, разрязва се и се залива обилно с приготвената глазура. Поръсва се със стърготини. Престоява 2 часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Колкото поеме до каква консистенция? Бъдете по-конкретна,моля.
10.01.2017 17:41
1
3
Покажи всички подкоментари