Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бадемова Торта»Бисквитена торта Искрата на щастието

Бисквитена торта Искрата на щастието

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024921
Бисквитена торта Искрата на щастието
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Който е казал, че щастие с шоколад не се купува, не е опитал от тази вълшебна торта - Искрата на щастието"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г
  • черен шоколад - 400 г по възможност 3 бр. Линд, поне 70% какао и 1 бр. с портокал
  • масло - 100 г
  • мед - 150 г
  • ванилия - 2 бр.
  • ликьор - 30 мл портокалов / или уиски
  • череши - 100 г сушени / боровинки
  • бадеми - 150 г печени солени / лешници
  • за гарниране
  • бял шоколад - 50 г
  • масло - 1 с.л.
  • бадеми - малко натрошени /лешници/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се накисват в ликьора, подправени с двете ванилии.

Маслото се разтопява на водна баня. Черният шоколад се начупва на парченца и също се разтваря на водна баня. Разбъркват се добре до пълното хомогенизиране.

Бисквитите се натрошават /в чопър/ - на по-едри парченца. Поставят се в купа. Към тях се прибавя меда, шоколадовата смес, накиснатите сушени плодове и ядките. Разбърква се добре.

Получената смес се изсипва в тава с подвижно дъно (с диаметър мах. 24 см.), предварително застлана с хартия за печене. Оставя се да стегне в хладилник поне няколко часа (най-добре цяла нощ).

На следващия ден гарнирайте с разтопения бял шоколад и поръсете с натрошените ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: