Капама в гювеч

10/01/2017
ДДимова
отДДимоваНовак11
"Наредете, овкусете и ... забравете гювеча за няколко часа във фурната - това е най-точната рецепта за капама "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 109
  • Преглеждания за месеца586
  • Преглеждания за седмицата247
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 15 - 16 бр. листа
  • месо - 600 гр.кълцано
  • ориз - 1 к.ч.
  • свински пържоли - 3 - 4 бр. вратни
  • пилешки пържоли - 3 - 4 бр. от бут
  • наденица - 2 - 3 бр. сурова
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа.

Нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и чубрица. Навитите вече сарми се поръсват с червен пипер.

Върху тях се нареждат предварително овкусените свински пържоли, после пилешките. Наденицата се добавя 30-40 минути преди да е готово ястието.

Имайки предвид, че зелето и суровата наденица са солени, при овкусяването на пържолите трябва да се слага много малко количество сол. Залива се с вода и се слага да се пече.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Аз добавих и ребърца! Стана невероятна вкусотия!
0
0
ДДимова
ДДимова
11.01.2017 18:16
Следващия път и аз ще опитам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв