Содени питки със сирене и масло

11/01/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Содените питки не стават толкова пухкави като събратята си с мая, но са толкова неустоимо ароматни и вкусни, че ги предпочитаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 331
  • Преглеждания за месеца441
  • Преглеждания за седмицата304
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се слага киселото мляко, добавя се содата и се разбърква до нейното шупване.

След това натрушаваме сиренето, поставяме и брашното, след което замесваме меко тесто. От него оформяме около 14-15 топки.

Поставяме ги в намаслена тава кадето в средата на всяка топка с пръст правим вдлъбнатина, в която поставяме парченце масло.

Пекат се на 190 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Marina Ivanova Boteva
Marina Ivanova Boteva
17.01.2017 09:05
Точно така ги готвя и аз. Понякога смесвам различни брашна, понякога слагам накълцани маслини. Всеки път стават великолепни.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв