Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура на фурна

Ципура на фурна

Ципура на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
21/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Вие само си намерете прясна ципура, а ние ще ви покажем как да я приготвите по най-вкусния начин"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • сол
  • лимони
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата (изчистена и изцедена) я слагам тава. Слагам сол и правя разрези отгоре, в които слагам резени лимон (в стомаха също).

В тиган пържа леко картофи на колелца с лук и зелена чушка (само да омекнат малко). Изсипах всичко в тавата.

Сложих черен пипер, малко водичка и на пекох рибата на фурна на 200 градуса за 30-40 мин.

Ципурата на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: